Wannabe kanelsnäckor LCHF
Om man ska vara riktigt ärlig så är det just fyllningen i kanelbullarna som är godast. Detsamma gäller de norska lefserna som man kan köpa med samma fyllning. Så detta är ett försök att få ett lchf-vänligt alternativ att äta där man kommer åt just det godaste:) Detta recept fick jag av en dansk tjej som tipsade om det på facebook:)
Degen:
- 3 stora ägg
- 1 msk majonnäs
- 40 gram smält ost (Så hög fetthalt som möjligt)
- 1 tsk sukrin gold (eller annan sötning)
Smält osten i ca 30 sekunder i micron. Tillsätt ägg och sukrin och blanda allt med en stavmixer. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper grädda i 150 grader längst ner i ugnen i ca 15-20 minuter tills smeten stelnat helt. Se till att bra ut smeten så att den blir tunn.
Fyllning (smaka gärna lite på den för att få den lagom söt och kanelig:)
- 2 msk rumsvarmt smör
- 2 tsk sukrin gold
- 3 tsk kanel
Låt degen svalna innan du brer på fyllningen. Rulla sedan ihop till en rulle och skär små bitar.