piggapeggy

Detta visste du inte om bacon :)

 
Den amerikanska tidningen Wired tog hjälp av receptsajten Foodnetwoork för att ta reda på hur bra bacon verkligen är. Och det visade sig att bacon är den ingrediens som förhöjer nästan alla världens maträtter. Och för oss som inte är rädda för fett är detta ingen överraskning. Själv äter jag gärna bacon till såväl ägg som pannkakor och i grytor. Den salta, rökiga smaken ger en extra kick till maten som jag har svårt att motstå.
 
Men glöm inte att bacon kan vara livsfarligt. I början av oktober blev en man i Göteborg allvarligt skadad av just bacon. 
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2088635-man-skadad-av-fallande-bacon
 
 
 
 
allmänt
Instagram myTaste.se 2

Tortillas och tacos

Idag har jag varit på shoppingtur i Skärhamn på Tjörn. Jag hamnade i en liten klädaffär som drivs av en mycket energisk kvinna som gjorde sitt yttersta för att hjälpa alla oss som var i affären. Så jag kom hem lite fattigare i plånboken men mycket rikare i själen och med en garderob som är lite mer full än förut :)
Men en garderob kan väl aldrig bli för full eller ?
 
Till kvällen lagade jag tacos och tortillabröd. Jag gjorde för första gången egen tacokrydda eftersom jag inte hade någon hemma. Och därmed slapp jag ju också den sockrade färdiga mixen som säljs i affärerna så det var ju egentligen bra. Och så bakade jag tortillabröd som jag gjort förut och de är så saftiga och goda så att de faktiskt smakar bättre än de vetetortillas jag köpt förut.
 
Tacokrydda:
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 tsk paprikapulver

Tortillas:

  • 4 ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl fiberhusk

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader

2. Vispa äggen poröst

3. Tillsätt creme fraiche, mandelmjöl och fiberhusk och vispa ihop.

4. Låt svälla i ca 10 minuter

5. Dela degen till 2 eller 4 bullar, beroende på hur många tortillas du vill ha. Lägg degen på ett oljat bakplåtspapper. Lägg ett oljat bakplåtspapper över och kavla ut degen. Tag av pappret och om det behövs så skär ut tortillan så den blir rund och fin.

6. Grädda i ca 15 minuter

Receptet på tortillas kommer ifrån http://lchfgourmet.se

 

 

 

 

 
LCHF - bakning - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se 1

Chokladmousse

Idag är det ju söndag och då passar det ju bra att äta lite god dessert efter maten. Så jag provade att göra chokladmousse på LCHF-vis med mycket choklad i. Den blev väldigt god men också väldigt mättande så nästa gång ska jag hälla upp moussen i små, små portionsglas. Lite större än ett snapsglas hade nog varit lagom till en kopp kaffe. 
 
Recept:
  • 3 dl grädde
  • 100 g choklad (minst 70%)
  • 1 äggula
  • 2 tsk sötning
  • Hackade hasselnötter
  • Hallon eller andra bär
Gör så här:
  • Sätt ca 1 dl av grädden i ett vattenbad tillsammans med chokladen och låt chokladen smälta.
  • Vispa resten av grädden medelhård och rör sen i äggulan. 
  • Blanda den smälta choklad/grädden i den vispade grädden och portionera upp i glas eller skålar och ställ i kylen ungefär en timme. 
  • Ta ut och garnera med vispad grädde, bär och hackade nötter
     
LCHF - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se
Instagram