piggapeggy

God jul till er alla:)


Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin jul. Vi firar i år hemma hos mamma i Småland och blir matade med en massa god mat:) 
 
Vi började dagen med att besöka kommunhuset i Gislaved för att lyssna på manskören som sjöng in julen. Till detta serverades också lite kaffe.Gislaved - Jul
Instagram myTaste.se

Det lönar sig att säga ifrån

Så var vi då hemma vårt hus igen och det är ju alltid skönt att komma hem igen. Men det är en prövning att resa från en annan tidszon och sen sätta sig i bilen och köra ytterligare 3,5 timmar innan man kommer hem. Vi var helt slut igår kväll efter att ha varit vakna mer eller mindre i över dygn. Så vi sov gott i 12 timmar i natt och jag var otroligt tacksam över att ha tagit ledigt idag.
Lite jobb har jag hunnit med ifrån soffan så att jag inte får en chock imorgon. 
 
Jag skrev ju om att vi lyckades boka in oss på ett partyhotel och inte var helt nöjda med det. Eftersom ledningen på hotellet inte lyssnade på oss utan föreslog oss att byta våning (trots att det inte hjälpte) skrev jag till Riu hotell centralt och jag fick till svar att de var tacksamma för mitt meddelande och att vi faktiskt ska bli kompenserade av dem för detta. Så där ser man att det lönar sig att säga ifrån:)
 
Och en som är otroligt tacksam för att vi är hemma igen är katten som håller sig i närheten av oss nu.
 
katt
Instagram myTaste.se 1

Väskan packad

Så var vi då framme vid sista kvällen här och jag tänkte bjuda på en sammanfattning av detta resmål.
Det händer inte ofta att vi felbedömer ett hotell så pass mycket som vi gjort med detta. Trots att vi noggrant läst på tripadvisor före bokningen visade det sig vara något helt annat än det vi trodde.
Hotellet är ett perfekt boende för ungdomar som vill ha partystämning om dagarna och ha gångavstånd till de största diskoteken. Men med all-inclusive innebär detta tyvärr att det är party här nästan överallt dygnet runt.... Vi fick byta våning en gång när vi blivit väckta flera nätter i rad och det är inte den avkopplingen vi önskat oss riktigt.
Hotellet är dessutom väldigt modernt inrett vilket inte är så mysigt då alla lampor har vitt sken och det inte finns några textilier som dämpar ljudet....
 
Cancuns "turistdel" liknar väldigt mycket Miami eller Las Vegas. Fördelen är att de har ett väl utbyggt busssystem där man enkelt åker buss fram och tillbaks för några kronor och det är lätt att hitta. 
Jag är glad att jag har fått se pyramider och mayaruiner för det var målet med resan. Havet var otroligt skönt och vi har haft mycket bra väder även om det regnat emellanåt. Det som varit en nackdel är att det nästan alltid blåser mycket här och man orkar inte sitta på balkongen och nästan blåsa bort.
Mexikanarna är ett mycket trevligt och hjälpsamt folk och de vet hur man ska krydda sina maträtter. Vill vi åka tillbaks hit ? Nja, i så fall till ett helt annat hotell:)
 
 
Cancun - mexiko - riu cancun
Instagram myTaste.se
Instagram