piggapeggy

Rabarberkyckling LCHF

Jag har aldrig tidigare haft rabarber i maten och var faktiskt lite skeptisk när jag läste ett tips om det. Men, vi blev överraskade över hur gott det här blev. Så hädanefter behöver inte alla rabarber sluta i en paj eller kaka i det här huset. Detta var verkligen en oväntat god smakkombination med det salta och det sura så tveka inte att prova!
 
 
 
 
 
  • 900 g kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • smör
  • 3 dl rabarber i bitar
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl smetana
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1/2-1 tsk sambal oelek (beroende på hur starkt du vill ha det)
  • 1-2 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl hackad gräslök

Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingfiléerna i mindre delar, peppra och salta och bryn den i smör i en stekpanna. Lägg kyckling och rabarber i en ugnssäker form. Vispa ihop övriga ingredienser och häll det över kycklingen
Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera med gräslök. Servera gärna med tex blomkålsris eller puré till eftersom såsen blir tunn och behöver något som kan suga upp den lite.

 

 

 
LCHF - glutenfritt - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se 1

Lchf snickersrutor

Något jag länge tänkt testa är hemmagjorda snickersrutor. De blev väldigt goda och en sån liten ruta till kaffet är inte alls dumt. Häromdagen bjöds det på godis i personalrummet på jobbet och då hade jag passande nog med mig ett par av dessa som jag mumsade i mig istället:) Och ikväll kanske det blir en till som lördagsgodis.
 
Recept:
  • 200 g mörk choklad minst 70 % (helst 90%)
  • 250 g jordnötssmör
  • 2 dl salta jordnötter, grovhackade
  • (ev. sötning motsvarande 0,5 dl socker)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 50 gram smör 
Gör så här:
  1. Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Lägg bakplåtspapper i en form eller på en skärbräda och häll ut hälften av chokladen. Det blir lagom med ca 15x20 cm.
  2. Låt chokladen stelna en stund i frysen.Blanda jordnötter, smör och jordnötssmör i en kastrull på svag värme. Tillsätt ev. sötning.
  3. Ta ut chokladen ur frysen och bred på jordnötsblandningen. Ställ åter in i frysen en stund. Ta fram och häll över resten av chokladen.
  4. Ställ in i kylen och låt stelna. 
  5. Ta fram och skär i mindre bitar. Förvara i kylen.
 
LCHF - Lågkolhydratkost - glutenfritt - lavkarbo - recept - sockerfritt
Instagram myTaste.se 4

Raggmunk på majrova

En av mina absoluta favoriträtter genom hela livet är raggmunk. Mamma lagade dem alltid på sitt eget sätt med riven lök i smeten vilket jag har fortsatt med. Det ger lite extra smak och är liksom pricken över i tycker jag.
Jag har tidigare testat att göra på rättika och det var också gott men frågan är om inte majrovan var ännu bättre tack vare att den är mildare i smaken.
Till detta hade vi bacon stekt i ugn och ICAs nya lingonsylt utan socker. Mums säger jag bara!
 
 
Recept ca 2-3 portioner:
 
  • 2 majrovor ca 300 gram
  • 1/2 gul lök
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fiberhusk
  • salt
Riv majrovan och löken på en fin rivskiva. Blanda i de andra ingredienserna och låt stå en liten stund. Stek i mycket smör tills de fått fin färg.
 
Bacon i ugn:
sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut baconet på ett bakplåtspapper på en långpanna. Ställ in i cirka 10 minuter tills baconet är knaprigt. Otroligt smidigt för att slippa stänk och stekos:)
 
 
LCHF - glutenfritt - lavkarbo - majrova - raggmunk - recept
Instagram myTaste.se
Instagram