piggapeggy

På plats i Kairo

I morse tog vi egyptair till Kairo. En lagom flygtid på ca en timme tillsammans med 95% egyptier:)
Vårt första stop i kairo blev ett köpcenter som heter City Star Centre. Vi var så pass exotiska att ett gång tonårstjejer ville bli fotograferade tillsammans med oss. Det var nog Svein med sitt ariska utseende som lockade mest för jag skulle ju nästan kunna smälta in med mitt mörka hår och bruna ögon:)
Vissa kvinnor täcker sitt hår och andra inte alls. Sen finns även de som bara visar ögonen men det mest dramatiska var de två unga tjejer helt i svart som gömde ansiktet bakom tyg då de gick inne i en klädaffär...
Efter ett par timmars tittande och kaffedrickande åkte vi vidare till vårt hotell inne i centrala Kairo precis vid Nilen. Det blev knappt någon shopping då priserna nästan var högre än hemma och då känns det ju inte så roligt.
 
Vi tog en otroligt fin lunch på hotellet innan vi skulle gå till museet vid Tahiritorget. Men, det ändrades då vi började prata med en taxichaufför som berättade om att pyramiderna är så vackra i solnedgång och med en ljusshow på kvällen. Så vi åkte dit och det vare verkligen värt ett besök. Så vackert! i morgon ska vi dit igen för att titta på dem i dagsljus och gå in i dem:)
 
Gizapyramiderna i solnedgång
Nilen och Kairo i bakgrunden
Utsikt från vår balkong
Tahirisquare är hårt bevakat så där kan vi känna oss trygga
Egypten - Giza - kairo - pyramid
Instagram myTaste.se

På frontlinjen

Liksom de flesta semesterhotellen så har även detta en "solstolsmaffia". De är dock inte lika aggressiva här som på många andra platser. Antalet solstolar är nämligen rejält tilltagna så man blir inte utan. Något jag faktiskt råkat ut för en gång i Kapstaden. Hur man man som hotellägare vara så snål så att alla gäster inte kan få plats?
Nåväl, hår är det den varma poolen som är mest populär och även frontlinjen vid havet. Med frontlinjen menar jag de solstolar som är på första raden närmast havet. Där går vissa platser åt väldigt snabbt och många tycks ha väldigt bestämda platser där de ligger varje dag. Det är otroligt vilken energi dessa folk måste lägga ner för att få sina "egna" platser om de inte mutat någon badvakt kanske...
En som alltid är på plats först av alla allra längst fram vid frontlinjen är den här fågeln. Oftast vilande på sitt ena ben står han på ungefär samma plats varje morgon och låter sig snällt fotograferas av nytillkomna gäster:)

Vi har nu börjat packa inför morgondagens äventyr då vi flyger till Kairo. Så imorgon återkommer jag med en första rapport från staden med 19 miljoner invånare.
marsa alam - marsa alam Egypten
Instagram myTaste.se

Kärt återseende

Då vi var här förra året lärde vi känna två tyska par och ett engelskt. De tyska paren är här i år också men de från England har vi inte träffat ännu. Ett av paren är från Heidelberg och vi trodde tills igår att de var födda där men så var det inte. De bodde fram till murens fall i DDR och har en hel del att berätta för oss Då de kom till heidelberg som 40-åringar hade de tidigare haft fina arbeten och utbildningar. Men i väst var detta helt värdelöst. Efter 20 år som lärarinna och skolchef fick kvinnan börja om från början. Detsamma hände mannen som varit chef för två bryggerier i DDR. Och engelska har de inte lärt sig i skolan utan istället pratar de ryska... Så de fick sakta men säkert jobba sig upp igen då de var 40 år gamla. Och detta med resor var ju också nytt för dem. Det enda de hade sett tidigare var länderna i östblocket så de njuter av att äntligen kunna resa fritt till hela världen.
Och precis som vi har de fastnat lite extra för denna lilla pärla mitt i öknen:)
 
Här kommer en bild från vår balkong där vi gärna sitter på eftermiddagen och kvällen

 
 
 
 
 
 
 
Instagram myTaste.se
Instagram