piggapeggy

Krämig spenatsoppa med bacon och ägghalvor

Något som både jag och mina barn är uppvuxna med är spenat. Det är ju både nyttigt och gott och kan faktiskt varieras på många olika sätt. Ikväll gjorde jag en krämig spenatsoppa med ägghalvor och knaperstekt bacon på toppen. Jag hade egentligen tänkt mig att det skulle räcka till en matlåda också men hade inte hjärta att säga det till mannen då han tog portion efter portion efter portion:) Så till slut var grytan helt tom...
 
 
Recept: (2 storätare eller 3-4 normalportioner)
  • 500 g fryst spenat
  • 2 msk smör
  • 1/2 gul lök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 100 g philadelfiaost
  • 1-2 tsk riven muskotnöt
  • salt och vitpeppar
  • 1 paket bacon
  • ägghalvor
Gör så här:
 
Stek bacon knaprigt. Koka ägg så att de blir lagom hårdkokta.
Tina spenaten i en gryta med smör. Kör lök och vitlök i en mixer så att den blir riktigt finhackad. Lägg in i spenaten och låt det småkoka tillsammans med buljongen i ca 10 minuter. Krydda med muskotnöt. Häll därefter i grädde och philadelfiaosten och smaka av med salt och peppar. 
Servera soppan med ägghalvor i och lite baconkrisp på toppen.
LCHF - Lowcarb - Lågkolhydratkost - glutenfritt - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se
Instagram