Fräsch jordgubbsdessert med mascarpone och mandelkrisp
Idag har vi jobbat på duktigt i trädgården och som pricken över i avslutade vi dagen med grillning. Vädret har varit fantastiskt fint och vi har varit och köpt hem ett helt gäng med blommor och kryddväxter:)
Efter grillningen åt vi varsin supergod dessert som jag gjorde snabbt och enkelt.
Recept 2 portioner:
- 3 msk mascarpone
- 2 msk grädde
- 1,5 tsk saft från lime
- 1 krm vaniljpulver
- ev. lite sötning (jag använde ett par droppar koncentrerad stevia)
- jordgubbar
- mandelkrispkakor (recept i bloggen)
Gör så här:
Blanda mascarpone och grädde med limesaften och vaniljen och söta den eventuellt lite. Smula sönder kakorna och lägg lite av smulorna i botten på var sin skål. Varva sedan skivade jordgubbar, mascarponekräm och smulor. Avsluta med en jordgubbe på toppen.
och här kommer lite trädgårdsbilder också:)