Fläskfilé i pepparsås med skogschampinjoner
Kan man misslyckas med fläskfilé? Jag tror nästan inte det för det är väldigt enkelt att få gott och mört. Denna gryta gjorde jag i helgen och kan även njuta av på jobbet åtminstone en dsg i veckan eftersom jag med flit lagade för mycket. Perfekt:)
Recept 4 portioner:
- 1 fläskfilé
- 1/2 gul lök, finhackad
- 2 dl Smetana eller creme fraiche
- 2 dl grädde
- 1 Köttbuljongtärning
- 1 tsk soja
- ca 200g skogschampinjoner i bitar
- smör till stekning
- 3 tsk Five peppers
- salt och vitpeppar vid behov
Gör så här:
Skär köttet i skivor och krydda med salt och peppar. Stek dem gyllenbruna i smör och lägg åt sidan.
Stek svampen i smör och lägg dem också åt sidan. Gör såsen separat genom att börja med att steka den finhackade löken i smör. Häll därefter på smetana, grädde, buljong och soja och låt småkoka i 5-10 minuter. Lägg tillbaks köttet tillsammans med svampen och häll på såsen och låt allt småputtra en liten stund.