piggapeggy

Fläskfilé i pepparsås med skogschampinjoner

Kan man misslyckas med fläskfilé? Jag tror nästan inte det för det är väldigt enkelt att få gott och mört. Denna gryta gjorde jag i helgen och kan även njuta av på jobbet åtminstone en dsg i veckan eftersom jag med flit lagade för mycket. Perfekt:)
 
Recept 4 portioner:
  • 1 fläskfilé
  • 1/2 gul lök, finhackad
  • 2 dl Smetana eller creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 Köttbuljongtärning
  • 1 tsk soja
  • ca 200g skogschampinjoner i bitar
  • smör till stekning
  • 3 tsk Five peppers
  • salt och vitpeppar vid behov
Gör så här:
 
Skär köttet i skivor och krydda med salt och peppar. Stek dem gyllenbruna i smör och lägg åt sidan.
Stek svampen i smör och lägg dem också åt sidan. Gör såsen separat genom att börja med att steka den finhackade löken i smör. Häll därefter på smetana, grädde, buljong och soja och låt småkoka i 5-10 minuter. Lägg tillbaks köttet tillsammans med svampen och häll på såsen och låt allt småputtra en liten stund.
LCHF - Lowcarb - Lågkolhydratkost - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se
Instagram