piggapeggy

Bärpaj - sockerfri och glutenfri

 Eftersom jag tog lite ledigt idag passade jag på att bjuda på en smulpaj med björnbär från i somras. "smulorna" med mycket kokossmak och dessutom kokoschips för att förstärka kokossmaken som jag absolut inte har något emot:)
 

 

Smuldeg

  • 300 gr bär + eventuell sötning
  • 125 gr smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 0,5 dl kokosflingor 
  • 2 msk sötströ
  • Eventuellt en näve kokoschips uppepå 

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och häll sedan i resterande ingredienser och rör om tills det blivit en jämn smet. Häll ut bären i en pajform och fördela sedan upp smuldegen till ett jämnt lager. Om ni använder väldigt sura bär kan ni strö lite sötströ över dem. Grädda pajen i 20 minuter.

Servera med t ex vispad vaniljgrädde eller kokosgrädde.

LCHF - glutenfritt - lavkarbo-bars - recept - sockerfritt
Instagram myTaste.se
Instagram