Bärpaj - sockerfri och glutenfri
Eftersom jag tog lite ledigt idag passade jag på att bjuda på en smulpaj med björnbär från i somras. "smulorna" med mycket kokossmak och dessutom kokoschips för att förstärka kokossmaken som jag absolut inte har något emot:)
Smuldeg
- 300 gr bär + eventuell sötning
- 125 gr smör
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 0,5 dl kokosflingor
- 2 msk sötströ
- Eventuellt en näve kokoschips uppepå
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och häll sedan i resterande ingredienser och rör om tills det blivit en jämn smet. Häll ut bären i en pajform och fördela sedan upp smuldegen till ett jämnt lager. Om ni använder väldigt sura bär kan ni strö lite sötströ över dem. Grädda pajen i 20 minuter.
Servera med t ex vispad vaniljgrädde eller kokosgrädde.