piggapeggy

Äppelkaka - glutenfri och sockerfri

 
Vi har ett äppelträd som förser oss med många äpplen varje år. Jag brukar då försöka spara en del i frysen för att lätt kunna ta fram till en äppelkaka eller liknande. Det är bara att skala och klyfta äpplena och lägga dem i påsar och frysa dem. Hur smidigt som helst:)
Idag fick jag en "beställning" på äppelkaka av min man och då var det bra att ha ett par påsar till hands.
 

Recept äppelkaka:

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl sötströ
  • 125 gr smält smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 ägg
  • 4 syrliga äpplen
  • 50 g smör
  • 1-2 msk kanel
  • 1 dl grovt hackade hasselnötter

Sätt ugnen på 200 g. Smörj en springform. (ca 22 cm)
Vispa ägg och sockerersättning luftigt och vitt, smält smöret.
Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt, häll upp i formen.
Skala och kärna ur äpplena och klyfta. Stek i smör några minuter. Pudra över kanel och låt allt småputtra någon halv minut. Fördela äpplena över smeten och tryck ner dem lite. Strö över nötterna.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Lägg eventuellt över aluminium efter halva tiden.

Servera med vaniljgrädde (vispad grädde smaksatt med vaniljpulver och ev. lite sötning)

 
LCHF - Lowcarb - Lågkolhydratkost - glutenfritt - lavkarbo - recept - sockerfritt
Instagram myTaste.se
Instagram