piggapeggy

Peggys nötfria fröbröd

Idag var en av mina förebilder inom Lchf "Åse" på nyhetsmorgon och lagade mat. Jag fastnade direkt för hennes fröbröd och gjorde om det lite grann med ännu fler olika frön än hon hade. Vi är nämligen galet förtjusta i bröd som man måste tugga på ordentligt:)
Så nu serveras det lite nybakad bröd till skid-VM på tv som vi inte riktigt kan slita oss ifrån. Extra spännande är det förstås när vi representerar varsitt land i tv-soffan och det ju nästan alltid blir just norskt och/eller svenskt i medaljtoppen. Och sen passar det extra bra just idag när jag precis börjat sticka på en helt ny tröja med ett garn som kom med posten igår:)
 
 
  • Recept fröbröd:
  • 150 gr riven ost
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 1 msk chiafrön
  • 0,75 dl solroskärnor
  • 0,75 dl pumpafrön
  • 2 msk pofiber
  • 1 msk Finax Fibrex
Gör så här:
  1. Vispa äggen. Riv osten. Blanda ihop de torra ingredienserna och bred ut i liten form (ca 30 x 20)
  2. Strö solrosfrön ovanpå och grädda i ugn ca 15 minuter i 225 grader.
  3. Låt svalna och skär sedan upp till rektangulära rutor.
LCHF - bröd - glutenfritt - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se
Instagram