piggapeggy

Gräddig laxsoppa

Billig, smidig och nyttig mat är väl den allra bästa kombinationen. Sån mat kan gärna bestå av lax som man kan komma över till ett bra pris. Det är smidigt att ha hemma i frysen och snabbt att tillaga. Denna laxsoppa är ett förslag på vad man kan göra av färdiga frysta laxbitar om fantasin tryter. 

 

Ingredienser 2 portioner:

  • 1 stor rättika (ca 250 gram)
  • En halv purjolök
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 msk fiskfond + 1 msk skaldjursfond eller 2 msk av samma fond
  • 2 laxfiléer
  • 1 msk tomatpuré 
  • 2 tsk torkad dill eller en kruka färsk
  • 1/2 dl créme fraiche
  • salt och peppar efter smak

 

Gör så här:

Skär en rättika i cm-stora bitar och låt bitarna koka i allt utom créme fraiche tills de blir mjuka ca 15 min. Lägg då i laxbitarna och låt sjuda ett par min tills fisken är klar. Klicka i créme fraiche och rör tills den löst sig.  Ät och njut !

 

 
Biskvier - LCHF - Lowcarb - glutenfritt - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se
Instagram