piggapeggy

Fröknäcke igen...

Något som alltid måste finnas hemma är fröknäcke. Jag hittade detta receptet hos "Hälsa som livsstil" och ännu ett recept i raden av flera jag testat. De blev goda då de till slut torkat men det tog sin tid då jag provade att göra tjocka knäcke på en enda plåt. Så har du brått bör du göra två plåtar.
 
Här är recept på Fröknäcke:
Du behöver (till 1 plåt ganska tjock fröknäcke eller två plåtar med tunnare fröknäcke):
2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 dl hela linfrön
2 msk bovetemjöl
2 msk fiberhusk
5 dl kokande vatten
1/2 tsk salt

Så här gör du:
1. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
2. Koka upp vattnet och häll över blandningen. Rör om ordentligt. Låt stå och svälla ca 5 minuter.
3. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper. Tryck ut smeten. Lägg på ett nytt bakplåtspappaer och kavla ut tills det blir en fin och jämn yta.
4. Flytta försiktigt bakplåtspapper med fröknäcke på till plåten. Dra av försiktigt av det andra pappret.
5. Grädda 45-60 minuter i ugnen, 175 grader. Ta ut plåten efter 20 minuter och skär snitt i fröknäcke. Flytta bakplåtspapper på ugnsgaller och fortsätt grädda utan plåt. På så sätt blir fröknäcke gräddat mer jämnt och inte blir lika fuktig på undersidan.
6. Stäng av ugnen och ha kvar fröknäcke tills det blir helt torrt.
7. Skär eller bryt i bitar
 
 
 

 
knäckebröd lchf - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se
Instagram