piggapeggy

Rosépepparlax i ugn med sandefjordsås

Igår hade vi ännu en solig och vacker dag och vi njöt för fullt i trädgården. Lite jobb varvat med kaffe och mat:) Och till middag lagade jag mat som jag inte behövde ägna så mycket tid åt. Perfekt med andra ord.
 
 
 
Recept ca 4 portioner:
  • laxsida ca 1kg
  • salt
  • 1 msk rosépeppar
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 5 cm purjolök ungefär
 
Gör så här:
 
1. Putsa laxen. 
2. Krossa pepparsorterna i mortel
3. Blanda salt och peppar. Gnid in laxen med detta. Skiva purjolöken fint och lägg på laxen.
4. Lägg plastfolie på laxen och låt den stå svalt i någon timme.
5. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfilén på en smord plåt med skinnet nedåt. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Ta ut laxen och servera genast eller låt svalna. Lika god kall/ljummen som varm.
 
 
Sandefjordsås:
  • 1dl Crème fraîche
  • 1dl grädde
  • 100g smör.
  • 1 tärning fiskbuljong
  • ev. lite stark grov senap
  • salt och peppar
 
Häll alla ingredienser i en gryta och koka ihop 5 min.
Smaka av med stark grov senap och salt och peppar. Klart! 
LCHF - Lowcarb - Lågkolhydratkost - Sandefjordsås - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se
Instagram