Rosépepparlax i ugn med sandefjordsås
Igår hade vi ännu en solig och vacker dag och vi njöt för fullt i trädgården. Lite jobb varvat med kaffe och mat:) Och till middag lagade jag mat som jag inte behövde ägna så mycket tid åt. Perfekt med andra ord.


Recept ca 4 portioner:
- laxsida ca 1kg
- salt
- 1 msk rosépeppar
- 0,5 tsk vitpeppar
- 5 cm purjolök ungefär
Gör så här:
1. Putsa laxen.
2. Krossa pepparsorterna i mortel
3. Blanda salt och peppar. Gnid in laxen med detta. Skiva purjolöken fint och lägg på laxen.
4. Lägg plastfolie på laxen och låt den stå svalt i någon timme.
5. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfilén på en smord plåt med skinnet nedåt. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Ta ut laxen och servera genast eller låt svalna. Lika god kall/ljummen som varm.
Sandefjordsås:
- 1dl Crème fraîche
- 1dl grädde
- 100g smör.
- 1 tärning fiskbuljong
- ev. lite stark grov senap
- salt och peppar
Smaka av med stark grov senap och salt och peppar. Klart!