piggapeggy

Oxsvansragu

Oxsvans tar tid att tillaga med blir otroligt smakrikt. Räkna med mellan 3-4 timmar från början till slut men det går utmärkt att kombinera med andra hemmasysslor då det klarar sig väldigt bra på egen hand det mesta av tiden. 

 

Du behöver.

  • Oxsvans ca 1 kg
  • 2 gula lökar, hackade 
  • 3 morötter, skalade och grovt skivade
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • Selleri, grovt hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk tomatpuré 
  • Salt och peppar
  • 1-2 tsk arrowrot
  • ev. några teskedar tabasco
 
Lägg oxsvans, hackad lök, lagerblad, selleri och timjan i en gryta. Häll på vatten tills det täcker köttet. Salta och peppra rejält och koks upp allt. Låt allt småkoka under lock i minst 3 timmar. Titta bara till det ibland så att allt ser bra ut men annars klarar det sig på egen hand.
Då köttet är färdigt och släpper från benen fiskar du ut köttet och häller av ungefär hälften av vätskan. Häll därefter i tomatpuré, kalvfond, hackad vitlök i såsen och red med arrowrot. Krydda med salt, peppar och lite tabasco tills det är lagom starkt. Lägg tillbaks köttet och låt småputtra i såsen en stund innan det serveras tillsammans med tex blomkålsmos och en grönsallad. 
LCHF - Lowcarb - Oxsvansragu - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se
Instagram