piggapeggy

På plats i Kairo

I morse tog vi egyptair till Kairo. En lagom flygtid på ca en timme tillsammans med 95% egyptier:)
Vårt första stop i kairo blev ett köpcenter som heter City Star Centre. Vi var så pass exotiska att ett gång tonårstjejer ville bli fotograferade tillsammans med oss. Det var nog Svein med sitt ariska utseende som lockade mest för jag skulle ju nästan kunna smälta in med mitt mörka hår och bruna ögon:)
Vissa kvinnor täcker sitt hår och andra inte alls. Sen finns även de som bara visar ögonen men det mest dramatiska var de två unga tjejer helt i svart som gömde ansiktet bakom tyg då de gick inne i en klädaffär...
Efter ett par timmars tittande och kaffedrickande åkte vi vidare till vårt hotell inne i centrala Kairo precis vid Nilen. Det blev knappt någon shopping då priserna nästan var högre än hemma och då känns det ju inte så roligt.
 
Vi tog en otroligt fin lunch på hotellet innan vi skulle gå till museet vid Tahiritorget. Men, det ändrades då vi började prata med en taxichaufför som berättade om att pyramiderna är så vackra i solnedgång och med en ljusshow på kvällen. Så vi åkte dit och det vare verkligen värt ett besök. Så vackert! i morgon ska vi dit igen för att titta på dem i dagsljus och gå in i dem:)
 
Gizapyramiderna i solnedgång
Nilen och Kairo i bakgrunden
Utsikt från vår balkong
Tahirisquare är hårt bevakat så där kan vi känna oss trygga
Egypten - Giza - kairo - pyramid
Instagram myTaste.se
Instagram