Lchf-paj med jordgubbar och rabarber
Rabarberns växer så det knakar i trädgården och det är ju så himla trevligt att använda det man odlat själv när man lagar mat eller bakar. I dagens paj hade jag både rabarber och jordgubbar men mina egna gubbar är inte färdiga så de fick vi köpa.
Den här pajen var nog en av mina bättre bärpajer och vinner faktiskt på att kallna innan den serveras. Så den är därför perfekt att laga i förväg när man ska få gäster:)


Pajdeg:
- 3,5 dl mandelmjöl
- 50 gram smör
- 1 msk fiberhusk
- ca 1 msk sötning – dvs sötningsmängden motsvarar 1 msk riktigt socker
- 1 krm salt
- 2 äggulor
- 2 msk grädde
Fyllning:
- 1/2 liter jorgubbar ungefär
- 2-3 rabarber
- 1 msk pressad citron
- 1/2 dl sötning (jag använde sukrin melis)
- 2 tsk arrowrot
Gör först pajdegen:
I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Stjälp upp i en skål och ställ kallt i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i ca 7-8 minuter.
Fyllningen:
Skär rabarber och jordgubbar i småbitar och lägg i en skål. Häll på citronsaft, sötning och arrowrot och låt allt stå och vila i ca 5 minuter.
Häll i fyllningen i pajdegen och grädda i ca 30 minuter. Lägg över aluminiumfolie om kanterna börjar bli mörka.
Låt gärna pajen stå och vila i en halvtimme innan du serverar den med vispad kokosgrädde eller vaniljgrädde.
Ser underbart gott ut!