Eftersom nästan all vår helgmat blir till matlådor åt mig också föredrar jag mat med sås. Sån mat smakar alltid gott att värma i micron. Den här gången lagade jag ett rejält gäng med köttfärsbiffar med sås som jag får äta ett par gånger till i veckan och det hamnade också några lådor i frysen. Det är ju lika lätt att laga mycket när man ändå håller på tycker jag:)
Recept biffar:
1 kg köttfärs
1 gul lök, finhackad eller körd i mixern
2 ägg
1,5 dl ajvar (hot använde jag)
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
0,5 tsk svartpeppar
Sås:
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
1 dl vatten
1/2 finhackad lök
1 msk oxfond
1 tsk paprikapulver
1 tsk basilika
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och stek dem i smör. Lägg de stekta biffarna i en ugnsform så länge. Gärna på 100-150 grader i ugnen för att hålla sig varma.
När de sista biffarna är klara, stek den hackade löken och vitlöken ett par minuter i biffarnas stekfett. Häll därefter på resterande ingredienser och låt såsen småputtra lite medan du smakar av med peppar och salt. Lägg tillbaks biffarna i såsen och servera från pannan. Vi hade puré på blomkål och broccoli till och det var en god kombination.
Anonym
Denna rätt passar mig perfekt som för lchf stil!! 😆
Svar:
Peggy
Mariah N
det ser gott ut!
Svar:
Peggy
Ditte
Det ser jättegott ut så jag skall jag absolut prova dessa biffar.
Roligt att variera köttfärsen...
Tack för receptet.
Svar:
Peggy
Camilla
Detta ska jag också testa!! Så roligt med ett nytt recept på biffar som vi ändå äter alldeles för ofta för att det är enkelt :-)
Svar:
Peggy
Frudin
Låter enkelt och gott! Vad äter du till? Frågar eftersom jag gärna vill ha LCHF och glutenfria tips. MVH Susanne (Frudin)
Svar:
Peggy
Sofia
Super gott var det!
Testade det igår!
Tack för receptet, kul med lite ny smak på biffarna. :)
Svar:
Peggy
Sara Inga Catrin
Mums! Måste verkligen testas!
instagram: @coastal.heart - Smycken och design skapat av ett kusthjärta
Svar:
Peggy
gott!