Chokladmousse med mascarpone
Något som alltid tycks få plats i magen är en god chokladmousse. Den kan ju göras på så många olika sätt och varieras i det oändliga. Denna gång testade jag att blanda mascarpone och grädde som grund och det blev ljuvligt gott:)

2 portioner:
- 0.5 dl vispgrädde
- 0.5 krm vaniljpulver
- 50 g mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)
- 125 g mascarpone
- 1 msk starkt kaffe
- Evetuellt lite sötning
Topping:
kokoschips, bär och kanske lite hackade nötter
Gör så här:
- Vispa grädden och tillsätt vaniljen.
- Smält chokladen i en kastrull på låg värme och låt den svalna lite.
- Blanda försiktigt i mascarponen med grädden. Blanda kaffet med chokladen, tillsätt lite i taget.
- Smaka av med lite sötningsmedel om du vill ha den lite sötare.
- Fyll portionsskålar och garnera med bär, kokoschips eller annat.