Äppelbröd lchf
Detta äppelbröd hittade hos en norsk bloggerska som kallar sig Bymariamarisol. Enligt henne är detta ett frukostbröd men jag tycker nog mer det liknar en kaka:) Nåväl, med smör och eventuellt en ostskiva på är det supergott och påminner en aning om norskt julebröd som också är sött och kakliknande.

Äppelbröd
- 60 g kokosmjöl
- 40 g mandelmjöl
- 40 g sötströ
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk bikarbonat
- 3 ägg
- 1 dl mandelmjölk eller kokosmjölk
- 125 g äppelmos (jag gjorde det på frysta äppelklyftor och ca 1 msk sötströ
- 2 msk smör smält
- ev lite hackade mandlar på toppen
Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål og sätt åt sidan. Vispa ägg och tillsätt mjölk og smör, och blanda därefter i äppelmoset.Sikta i de torra ingredienserna och blanda ihop allt ordentligt med en slickepott. Häll röran i en brödform (1 liter) och strö på mandelhacket. Baka i 180 grader i ca 40 minuter