piggapeggy

Kyckling i het, krämig sås

Vi är förtjusta i kryddstark mat här hemma och det gjorde jag igår. Den blev nästan i starkaste laget för mig men maken var överlycklig. Anledningen var att jag hackade en hel chilifrukt och slägde i utan att ta bort kärnorna först:) Så för den som vill ha lite mildare mat kan jag rekommendera att rensa ur chilin lite först...
 
Ingredienser:
  • 500 g kycklingfilé 
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlökar
  • 100g philadelfiaost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 dl grovhackad persilja
  • smör att steka i
  • salt och peppar efter smak
Gör så här:
 
Tina kycklingen, dela fileerna i mindre bitar och krydda den med salt och peppar. Bryn bitarna i smör. Häll i resten av ingredienserna och låt allt småputtra en stund tills kycklingen är genomstekt och såsen kokat ihop. Servera med blomkålsris eller mos av vitkål eller blomkål. Mums så gott!
 
LCHF - Lowcarb - kycklinggryta - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se 1
ɑ n n i k ɑ

Så mumsigt! :D

Svar: Ja, det var det:)
Peggy

Instagram