Kyckling i het, krämig sås
Vi är förtjusta i kryddstark mat här hemma och det gjorde jag igår. Den blev nästan i starkaste laget för mig men maken var överlycklig. Anledningen var att jag hackade en hel chilifrukt och slägde i utan att ta bort kärnorna först:) Så för den som vill ha lite mildare mat kan jag rekommendera att rensa ur chilin lite först...


Ingredienser:
- 500 g kycklingfilé
- 1 st röd chilifrukt
- 2 st gula lökar
- 4 st vitlökar
- 100g philadelfiaost
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk rosmarin
- 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond
- 1 tsk sambal oelek
- 0,5 dl grovhackad persilja
- smör att steka i
- salt och peppar efter smak
Gör så här:
Tina kycklingen, dela fileerna i mindre bitar och krydda den med salt och peppar. Bryn bitarna i smör. Häll i resten av ingredienserna och låt allt småputtra en stund tills kycklingen är genomstekt och såsen kokat ihop. Servera med blomkålsris eller mos av vitkål eller blomkål. Mums så gott!
Så mumsigt! :D