Fläskfile i ört- och dijonsås
Nu när vårt växthus är fyllt med örter är det ju extra roligt att laga mat kryddade med en del av dem. Igår blev det en god fläskfilégryta med både torkade och färska örter så det är i bara att ta det man har hemma.


4 port fläskfilé i ört- och dijonsås
Ingredienser:
- 1 fläskfilé
- smör
- salt och peppar
- 1 gul lök
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 2 dl rysk yoghurt
- 2-3 tsk dijonsenap
- 2 msk hackad gräslök
- 2 msk hackad bladpersilja
- 1/2 tsk torkad timjan
- 1/2 msk torkad dragon
- ca 3 msk citronsaft
Tillagning:
- Putsa bort den stora hinnan/senan på fläskfilen. Skär köttet i 1,5 cm tjocka skivor. Skiva champinjoner, hacka lök, hacka gräslök och persilja.
- Salta och peppra köttet och stek i smör tills köttet är gyllenbrunt, ta upp köttet och lägg på en tallrik vid sidan.
- Stek löken i smör. Fräs några minuter.
- Slå på grädde, yoghurt, dijonsenap och citronsaft och tillsätt sedan örterna och vänd ner det stekta köttet. Låt puttra en stund och servera ur grytan eller lägg upp på fat. Smaka av med salt och peppar samt ev. mer dijonsenap och citronsaft.
Detta lät riktigt smaskigt, det ska jag nog prova imorgon.