Semmelwraps lchf - vilken fulltrÀff !
Hoppas ni alla har en riktigt fin Alla đ-dag ! HĂ€r hemma firade vi det med varsin supergod semmelwrap. Det verkar ju vara Ă„rets fluga och vi tyckte bĂ„da att detta var mycket godare Ă€n traditionella semlor. Det var mindre bröd och istĂ€llet för att behöva leta efter mandelmassan lĂ€ngst in i bullen fick jag nu lite i varje tugga:)Â
Och lchf-varianten var hur god som helst och man kan inte gissa sig till att den var sockerfri och glutenfri.
Receptet hittade jag hos texies lchfkök och Àndrade bara en liten gnutta pÄ det.
Â

Â
LCHF semmelwraps
Â
Till 4 stora eller 6 mindre wraps:
Â
Wrap-deg
- 3 stora Àgg
- 3 msk sötning
- 1,75 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 0,5 dl grÀdde
- 1 msk smÀlt smör
- 3 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulverÂ
- 2 tsk kardemummaÂ
Â
Mandelmassa
- 2 dl mandelmjöl
- 2,5 msk sukrin melis
- 1,25 dl grÀdde
- 1 tsk kardemummaÂ
- ett par droppar bittermandelessens
Â
Vispad grÀdde
- 3 dl grÀdde
- 3 droppar stevia
- 1 nypa vaniljpulverÂ
Â
SĂ€tt ugnen pĂ„ 175 grader. Vispa Ă€gg och sötning poröst. TillsĂ€tt övriga ingredienser till wrapen och vispa ihop. LĂ„t stĂ„ 5 minuter. AnvĂ€nd 1/4 eller 1/6 av smeten till en wrap. Placera ut smeten till wrapsen pĂ„ 2-3 bakplĂ„tspapper. AnvĂ€nd baksidan av en sked som du doppar i ett glas vatten emellanĂ„t och pressa ut smeten till en rund wrap sĂ„ tunnt du kan. GrĂ€dda vardera plĂ„t i ca 8 minuter och lĂ„t svalna. Rör ihop alla ingredienserna till mandelmassan. Vispa grĂ€dden. VĂ€nd wrapsen med undersidan upp. Montera semmelwrapen genom att lĂ€gga mandelmassa i mitten delen av ena halvan och sedan spritsa grĂ€dde över. Vik in höger delen, sedan underdelen och sist vĂ€nsterdelen. Om du gör 6 wraps (sĂ„ att de blir lite mindre och lagom stora) sĂ„ kan du behöva rulla ihop dem som en pannkaka istĂ€llet. Pudra ev med lite sukrin melis. Omslut med papper eller en servett. Ăt direkt!
Â
Ser jÀttegott ut! Vill verkligen testa denna wrap, verkar himla mycket smidigare Àn en vanlig semla men med tanke pÄ att det Àr ett mission att hitta en vanlig semla i London sÄ vet jag inte riktigt om jag kan fÄ tag pÄ en. Och jag Àr lite för lat/bekvÀm för att laga egna. ;)