piggapeggy

Baconlindad fläskfilé med vitlök och persilja

Idag är min sista lediga dag sedan ett par veckor och som vanligt kommer paniken krypande lite grann. Inte så att jag är rädd för att jobba men det är ju så skönt att slippa vakna till väckarklocka och skynda sig iväg På morgonen...Men jag vet ju att jag snart är inne i det igen och då bara rullar det på precis som vanligt igen:) 
Dessutom krävs det ju matlådor så nu är det matlagning som gäller efter dessa lata veckor.
Imorgon bjuds det på rester från dagens middag som bestod av baconlindad fläskfilé och blomkålsmos. Receptet kommer här:
 
Ingredienser
  • 1 fläskfilé 
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja
  • 50 gram smör
  • salt o peppar
  • 1 paket bacon
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gör ett djupt snitt i fläskfilen och fyll den med en blandning av persilja, vitlök och smör kryddad med salt o peppar.
  3. Lägg sedan ut bacon som ett täcke på en skärbräda, placera fläskfilen på och rulla till den är helt inlindad i bacon. 
  4. Placera den sedan i en ugnssäker form och stoppa in den i ugnen tills den fått en innertemeratur på 65 grader.
LCHF - Lowcarb - fläskfilegryta - lavkarbo - läskfile - recept
Instagram myTaste.se
Instagram