piggapeggy

Tacopaj lchf-style

Idag blev det lite enkel mat till middag eftersom vi inte var så sugna på matlagning så det fick bli en tacopaj som ju är ganska lätt att svänga ihop.
 
 

4-6 portioner

Pajdeg:

  • 3 dl mandelmjöl
  • 50 gram smör
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg

Mixa alla ingredienser i en mixer/blender och kör till en deg.
Tryck ut i en form. Förgrädda skalet i 8-10 minuter i 175 grader.

Tacofärs:

  • 5-600 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tacokrydda utan socker
  • 1 dl vatten
  • smör att steka i
  • salt

Oströra:

  • 3 dl lagrad ost
  • 3 dl creme fraiche
Jag kryddade färsen med chilikrydda, cayennepeppar, paprikapulver, spiskummin, oregano, vitlökspulver och salt så att den smakade som tacos ska göra. Men ett annat alternativ är att ta ca 1 msk av Åses tacokrydda som kommer här:

Åses Tacokrydda

Förvara i burk

  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar

Höj ugnen till 225 gr efter pajdegen är gräddad. Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med nötfärsen i lite smör. Blanda ner tacokrydda och vatten och låt det småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt. Fyll sedan skalet med färsen, blanda ihop oströran och bred över färsen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och servera med en blandad sallad.

 
 
LCHF - Lowcarb - Lågkolhydratkost - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se
Instagram