Blomkålsmuffins
Idag provade jag att laga blomkålsmuffins för att ha som tillbehör till vår fläskfilégryta. Inspirationen kommer från potatistimbaler. Det var väldigt gott och dessutom lite vackert att servera så detta ska jag göra fler gånger.
Eftersom detta var första gången jag testade kommer jag nog att göra dem lite annorlunda nästa gång. Jag gjorde dem i en stor muffinsform som jag hade smort men ändå fastnade de lite i botten. Så nästa gång blir det nog pappersformar inuti muffinsformen. Om inte annat för att det är så besvärligt att diska ur den:)

Recept ca 10 st:
- 400 gram blomkål ( jag använde fryst den här gången)
- 2 ägg
- 2 dl riven ost (gärna lagrad)
- 2 msk smält smör
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 msk kokosmjöl
- salt, peppar, vitlökspulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Riv blomkålen fint (jag körde min i mixern. Vispa äggen och blanda ihop med blomkålen. Häll i resterande ingredienser och krydda. Fördela smeten i smorda muffinsformar. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills de är gyllenbruna.
Ser verkligen gott ut, måste provas!