Långpannebröd med keso - LCHF
Nu har jultidningsförsäljningen redan kommit igång och det skrämmer mig lite. Börjar det tidigare och tidigare varje år eller är det bara jag som har dålig koll ? Plötsligt påminns man om att julen är på väg och att man bör vara ute i god tid... Egentligen har jag tröttnat på allt handlande av julklappar som ingen egentligen behöver och det känns ju nästan som ett slag i ansiktet när man två dagar efter julafton ser nästan allt på rean som man före jul köpt till ordinarie pris.
Ikväll bakade jag ett smidigt långpannebröd med keso och olika fröer. Åh så gott det var med en halvvarm smörgås med smör och ost på :)

Mixa:
- 250 gram keso
- 6 ägg
Rör ihop:
- 5 tsk bakpulver
- 3 msk kokosmjöl (Aman prana)
- 1,5 dl mandelmjöl (Jag använder Sellton)
- 1,25 dl fibrex
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl pumpafrön
- 1dl sesamfrön
- 3 msk linfrön
- 2 msk avokadoolja eller annat fett
- lite salt
Mixa keso och ägg och blanda i fibrex så att det får svälla en stund. Blanda sedan i alla andra ingredienser och bred ut smeten i en liten långpanna eller ugnsfast form. Strö eventuellt vallmofrön ovanpå. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
Mmm vad gott ;D