piggapeggy

Peggys kycklinggratäng med kantareller

Vårt kylskåp är så fullt just nu så att jag helt enkelt fick hitta på en maträtt idag med hjälp av det jag hittade där inne. Eftersom jag hade färsk kycklingfilé och kantareller så fick de utgöra grunden till maträtten. Sen tog jag lite annat smått och gott och det visade sig bli en riktigt god kombination.  Försvinnande god och perfekt för matlådor också :) Vi hade bara en grönsallad till men det skulle säkert passa lika bra med blomkålsris eller lchf-pasta.
 

Ingredienser:

  • ca 700 g kycklingfiléer
  • 200 g kantareller
  • 1/2 purjolök
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl grädde (jag tog 1 dl kokosgrädde och 1 dl vispgrädde)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Salt, vitpeppar
  • 2 dl riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingen med salt och peppar och stek till fin färg, lägg i en ugnsform. Stek purjolök och lägg över kycklingen. Stek kantareller och krydda med salt och peppar och lägg över purjolöken.
Koka ihop créme fraiche, grädde, dijonsenap och buljongtärningen. Slå det över allt i ugnsformen, täck med riven ost. Gratinera 20-30 minuter.
LCHF - kantareller - kycklinggratäng - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se 4
Ljuvliga Drömmar

Ser så himlans gott ut! :)

Hoppas att du har haft en fin helg! Kram

Svar: Tack ! Det var himlans gott också :) Ha det så bra !
Peggy

Sussi

Men vad smarrigt. :D

Svar: Ja, den borde du prova :)
Peggy

Dejan

Helt ärligt? Detta ser gudomligt gott ut!

Cherie | Börja Spring

Vad smarrigt det såg ut! Ha en trevlig tisdag :)

Svar: Tack. Jag önskar dig också en trevlig dag !
Peggy

Instagram