Peggys kycklinggratäng med kantareller
Vårt kylskåp är så fullt just nu så att jag helt enkelt fick hitta på en maträtt idag med hjälp av det jag hittade där inne. Eftersom jag hade färsk kycklingfilé och kantareller så fick de utgöra grunden till maträtten. Sen tog jag lite annat smått och gott och det visade sig bli en riktigt god kombination. Försvinnande god och perfekt för matlådor också :) Vi hade bara en grönsallad till men det skulle säkert passa lika bra med blomkålsris eller lchf-pasta.

Ingredienser:
- ca 700 g kycklingfiléer
- 200 g kantareller
- 1/2 purjolök
- 2 dl créme fraiche
- 2 dl grädde (jag tog 1 dl kokosgrädde och 1 dl vispgrädde)
- 1 tsk dijonsenap
- 1 hönsbuljongtärning
- Salt, vitpeppar
- 2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingen med salt och peppar och stek till fin färg, lägg i en ugnsform. Stek purjolök och lägg över kycklingen. Stek kantareller och krydda med salt och peppar och lägg över purjolöken.
Koka ihop créme fraiche, grädde, dijonsenap och buljongtärningen. Slå det över allt i ugnsformen, täck med riven ost. Gratinera 20-30 minuter.
Ser så himlans gott ut! :)
Hoppas att du har haft en fin helg! Kram