piggapeggy

Chokladpannacotta LCHF

Lite dessert på helgen tycker jag är festligt. Och det går ju att göra väldigt många desserter utan socker och mjöl så att de faktiskt inte blir så onyttiga. Chokladpannacottan är en sådan. Jag gjorde min med kokosgrädde och 86% choklad och då är den ju faktiskt inte särskilt kolhydratrik. Och sen blir den ju extra god med en rejäl klick vispgrädde och några bär på toppen :) Yammie !
 
Recept för 2 st:
  • 2 dl kokosgrädde (eller vispgrädde)
  • 0,5 tsk vaniljpulver eller en halv vaniljstång
  • 50 gram mörk choklad
  • knapp 1 tsk gelatinpulver eller 2 gelatinblad
  • 2 msk sötströ
Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten eller häll gelatinpulvret i hett vatten enligt instruktionen på burken. Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång + stång. Låt sjuda på svag värme i några minuter. Ta grytan av värmen. Sila bort vaniljstången och bryt ner chokladen i grädden så den smälter, avsluta med att röra ner gelatinet.

Häll upp i glas och ställ kallt i ca 4 timmar.  Täck gärna med plastfolie. Ta gärna fram en liten stund innan servering så blir det godast! Servera med vispad grädde och hallon.

 
LCHF - chokladpannacotta - glutenfritt - lavkarbo - lavkarbo-pannacotta - lchf-pannacotta - recept
Instagram myTaste.se
Instagram