Himmelsk fläskfilégryta med champinjoner
Nu är det slut på drinkar och All inclusive och det finns ingen buffé uppdukad åt oss flera gånger per dag. Så det är bara att ställa sig vid spisen för att få mat att äta :)
Så idag fick det bli en himla god fläskfilégryta med shiritakinudlar och broccoli.
- 1 fläskfilé
- 1 paket bacon
- 10 champinjoner
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- Smör/olja att steka i
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl grädde
- 2 msk kinesisk soja
- 1 köttbuljongtärning
- 2 tsk tomatpuré
- 1-2 tsk sambal oelek
- Salt, peppar
Skär fläskfilén i tunna skivor och krydda med salt och peppar. Strimla bacon. Finhacka löken. Dela champinjonerna i mindre bitar om de är stora. Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta eller stekpanna. Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner. Lägg ner fläskfilén igen, pressa i vitlöken och tillsätt crème fraiche, vispgrädde, soja, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek. Låt puttra tills fläskfilén är är helt klar, ca 5 minuter.
Servera gärna shiritakinudlar till denna gryta.

Mums :D