Gratinerad zucchini fylld med köttfärs
Sommaren tog plötsligt slut och nu står jag framför garderoben varje morgon och undrar vad jag ska ha på mig. Detta efter att ha varvat ett gäng klänningar hela sommaren. Det var smidigt :)
Men, det märks ju också på kvällarna att hösten nu kommer närmare för nu måste man plötsligt tända lampor igen.
Igår kväll lagade jag gratinerad zucchini till middag. Snabbt, gott och smidigt.

Recept 4 personer:
- 2 stora eller 4 små zucchini
- 600 g nötfärs
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 msk rapsolja
- 2 dl krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 buljontärning
- 2 tsk torkad oregano
- salt och vitpeppar
- 1 dl riven ost
Gör så här:
Värm ugnen till 225º.
Dela zucchinin på längden. Gröp ut innehållet i zucchinin och hacka det.
Fräs lök och vitlök i matfett. Lägg i färsen och dela sönder den. Bryn tills den fått färg. Tillsätt tomater, buljongtärning och tomatpuré och låt koka ca 10 minuter. Späd ev med vatten under kokningen och tillsätt zucchinihacket då några minuter återstår. Krydda med oregano, salt och peppar.
Fyll zucchiniskalen med köttröran, strö över ost och gratinera i ugn 10 minuter.