LCHF-äppelkaka i gröngräset
Min man är sjukligt förtjust i äppelkaka och då skadar det ju inte att "lura" i honom en lite nyttigare variant. Eftersom han har tydliga krav på vad en äppelkaka ska innehålla så lägger jag på det han önskar. Det betyder, mycket äpple, mycket kanel och grovhackade nötter på toppen. Konstigt nog blev den här kakan ännu godare efter att ha övernattat i kylskåpet så det kan jag rekommendera :)

Ingredienser
- 2 ägg
- 1 dl Sukrin eller motsvarande sötning
- 1 dl Sukrin gold
- 100 g smält smör
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
Ovanpå
- 2-3 äpplen
- 2-3 tsk kanel
- 2 tsk Sukrin guld eller motsvarande sötning
- Hackade hasselnötter
- 25 g smör
Gör så här: Ugnen värms upp till 175 grader. Smöra en springform. Vispa ägg och sötning och blanda i det smälta smöret. Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda i dem i smeten.
Skala och klyfta äpplena och vänd ner dem i sukrin blandat med kanel. Tryck sedan ner äppelbitarna i smeten. Avsluta med att strö nötterna över kakan och ställ in den i ugnen i ca 45 minuter (eller längre). Prova med en provsticka så att smeten är genomgräddad. Servera gärna med vispgrädde som du smaksatt med vaniljpulver och sötning. Mums !
Nam, nam. Den skal jeg prøve på et tidspunkt!!