piggapeggy

Krämig gryta med dijon och soltorkade tomater

Det är ju knappt man förstår att det är april månad med detta väder. Och för varje dag som går blir jag allt oroligare för att de fina dagarna tar slut innan det blir sommar. Kanske får vi bara ett visst antal fina dagar per år som nu går åt ? men så är det väl inte ?
Vi passar i alla fall på att äta ute så snart vädret tillåter och även denna kväll åt vi middagen ute. Jag fick ett nytt recept av en arbetskamrat igår som hon i sin tur fått av sin mormor. Och jag är ju inte sen att prova nåt nytt som verkar gott. Den här gången en jättegod gryta med dijonsenap och soltorkade tomater i. Det skulle egentligen vara fläskfilé men jag tog kycklingfilé och det blev otroligt gott.
 
Recept 4 portioner:
  • 1 fläskfilé eller ca 800 g kycklingfilé (gärna filé av lår eftersom det blir saftigare än bröst)
  • Smör till stekning
  • Salt och peppar
  • 2 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 inlagda soltorkade tomater
Gör så här:
Skiva köttet, krydda med salt och peppar och bryn det i smör.
Lägg köttet åt sidan och häll vattnet i stekpannan och låt det puttra till en sky. Lägg i creme fraiche, soja och senap. Skär tomaterna i småbitar och lägg ner i grytan. Lägg tillbaks köttet och låt allt sjuda ihop till en krämig gryta. 
 
 
 
 
 
 
LCHF - dijonsenap - kycklinggryta - recept - soltorkade tomater
Instagram myTaste.se
Instagram