piggapeggy

Rotmos på LCHF-vis

Jag har hela veckan planerat att göra rotmos i helgen och idag var det dags. Eftersom jag inte lagat rotmos sedan jag började äta enligt LCHF fick jag improvisera lite. Jag vill inte har potatis i moset då det innehåller så mycket stärkelser (kolhydrater) så jag tog blomkål istället. Det blev definitivt inte sämre av det utan ännu smarrigare :)
 
Rotmos recept:
  • 1 kålrot
  • 4 morötter
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 msk kalvfond eller oxfond
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 25 gram smör
  • salt och peppar
Gör så här:
  • Skala och skär kålrot och morötter i små kuber. Koka i saltat vatten i ca 15 minuter. Lägg därefter i små blomkålsbuketter och låt dem koka med i ca 10-15 minuter tills allt känns mjukt.
  • Häll av vattnet. Ställ grytan på spisen och koka bort överflödigt vatten så att moset inte blir vattnigt.
  • Mosa med hjälp av en stavmixer eller potatispress. Mosa inte mer än att det fortfarande finns små bitar kvar för annars blir det som barnmat.
  • Tillsätt smör, grädde och fond samt salt och peppra
Servera rotmoset med fläsklägg eller korv med hög kötthalt. Smaklig måltid !
 
 
LCHF - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se
Instagram