piggapeggy

Ugnsbakad laxsida

Det är dagen före första advent och vi har mamma på besök över helgen. Julstjärnorna är på plats i fönstren och julstämningen börjar sprida sig så smått i huset. I morgon ska jag även pynta lite ute i vårt lilla lusthus. 
Till middag blev det ugnsbakad laxsida med dill och majonnäs. Det är ett riktigt säkert kort att bjuda på och laxen blir så härligt saftig om man håller tiden och inte låter den stå i ugnen för länge. Receptet har jag fått ifrån en arbetskamrat och hon liksom jag bjuder gärna på den när det kommer besök.
 
Recept för 6 personer:
  • 1,5kg laxsida
  • 1-2tsk salt
  • 1pkt fryst dill eller 1-2dl färsk
  • 1-2dl majonnäs
  • Citronklyftor
Tina fisken nätt o jämt om den varit fryst. Lägg m skinnsidan ner på ugnsfat (jag brukar ta plåt m bakplåtspapper). Klappa in köttsidan m salt o finhackad dill. Täck med tunt lager majonnäs. (majonnäsen skall täcka dillen och ej
tvärtom vilket innebär att detta inte är lätt)
225 grader i ca 25 minuter. Servera med citron.
 
Steg för steg:
 
 
LCHF - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se
Instagram