piggapeggy

Kålrotsgratäng

Fram tills idag hade jag inte använt kålrot till så mycket mer än rotmos. Men, den här gången testade jag att använda den i en kålrotsgratäng som lätt ersätter potatisgratäng om man vill prova något nytt och nyttigare. Med en smakrik ost i blir den extra god. Men tänk på att skiva kålroten i riktigt tunna skivor så att den hinner bli mjuk och genomkokt.
 
 
Ingredienser:
  • 1 kålrot
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl riven smakrik ost
  • salt och peppar
Skala och skiva kålroten och löken tunt. Varva lök och kålrot i en gratängform. Salta och peppra och strö ut lite ost mellan varven (spara ca 1 dl ost). Pressa vitlöken och blanda ut den tillsammans med ägget i grädden. Häll detta i gratängformen och strö till sist över ost. Grädda i 200 graders ugnsvärme i ca 1 timme eller tills kålroten är mjuk. Lägg aluminiumfolie ovanpå formen i slutet av gräddningen så att den inte blir bränd.
 
LCHF - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se 1
Lena

Hejsan...trevlig blogg du har!
Kålrot som är så gott.
Jag gjorde faktiskt potatisgratäng idag med en hel del skivade morötter i. Jag gillar att blanda i rotfrukter.

Ha de

Svar: Hej ! Så kul att du gillar min blogg :) Ja, rotfrukter är gott och kan användas till mycket !
/ Peggy
Peggy

Instagram