piggapeggy

Dragonkyckling

Så var det då måndag igen och första arbetsdagen är redan avklarad. Denna veckan tänkte jag ta lite ledigt på fredag så det blir en kortvecka. Jag har gott om inarbetad tid så därför passar jag på sådär precis innan första advent. Så fredagen ska det pyntas både ute och inne :)
 
Idag hittade jag på en ny kycklinggryta med dragon som blev väldigt god. Till grytan åt vi kålrotsgratängen från igår som räckte till idag också. Jag vill passa på att tipsa lite om att gärna prova lårfilé om du inte gjort det förut. Jag tycker att den är mycket godare och saftigare än bröstfilé som säljs allra mest.
 
Recept:
  • 1 kg kycklingfilé (jag använder helst kycklinglårfilé som är saftigare än bröst)
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk soja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin
  • 1,5 - 2 msk torkad dragon
  • 2 dl creme fraiche
  • Champinjoner
Gör så här:
 
Tina kycklingen om den är fryst. Krydda med salt och peppar och bryn bitarna i matfett. Lägg över dem i en stekgryta. Bryn svampen och den hackade löken och lägg i den. Häll i vin, smula över dragon, buljong, pressad vitlök, senap och soja och låt grytan småputtra cirka 25 minuter eller tills kycklingen känns färdig. 
 
 

LCHF - recept
Instagram myTaste.se 2
Jonas

Jag har aldrig testat dragonkyckling tidigare =) Så "kanske" är det på högtid att jag gör det nu ^^

Svar: Ja, det tycker jag :)
Peggy

Anonym

vad är det för svamp - framgår inte av receptet?

Svar: Jag brukar använda champinjoner. Skriver in det i receptet nu också :)
Peggy

Instagram