piggapeggy

Brysselkålsgratäng

Så var då snön helt borta igen och det är åter helt mörkt ute. Det märks så stor skillnad på eftermiddagen om det ligger snö ute som lyser upp lite eller inte tycker jag och idag var det redan halvmörkt vid halv tre. Nåväl, när man jobbar spelar det ju inte så mycket roll egentligen men det är lite tungt att åka till jobbet i mörker och åka hem i mörker. Men snart vänder det :)
Till kvällen lagade jag brysselkålsgratäng. Ett rätt så trevligt sätt att äta brysselkål på måste jag säga. Till den åt vi lite köttrester som vi hade i kylen.
 
Brysselkålsgratäng 4 personer:
  • 500 g brysselkål 
  • 2 st ägg 
  • 2 dl grädde
  • 1 kryddmått muskot 
  • salt och peppar 
  • 2-3 dl riven ost 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Koka kålen knappt klar. Lägg över i ugnsform.

3. Vispa ihop ägg och mjölk, krydda och slå över. Strö på osten.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Ev. kan bacon stekas i tärningar och strös ovanpå brysselkålen för lite extra smak.  Det ska jag testa nästa gång.
 

 
LCHF - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se
Instagram