piggapeggy

Frallor - ägg, mjölk och mjölfria

Dessa frallor borde passa de allra flesta med allergier eftersom de varken innehåller mjöl, mjölk eller ägg. Och goda var de dessutom. Receptet hittade jag på facebook där någon tipsade om dem. 
Många som äter lchf-kost tröttnar ju på alla "äggiga" bröd och då kan ju detta vara ett bra alternativ.
 
Börja med att blanda dessa ingredienser:
  • 2 msk psylliumfrö
  • 1 msk chiafrön
  • 1,5 dl solroskärnor (variera eller blanda med pumpakärnor och melonkärnor)
  • 1 dl krossade eller hela linfrön
  • 4,5 dl kallt vatten (eller 4 dl vatten + 0,5 dl olja. Jag använde avokadoolja)

Mät upp alla ingredienser under i en bunke. Låt stå 1 timme.

Blanda sedan följande ingredienser separat och rör därefter i dem i fröröran.

  • 1 dl kokosmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt

Tillsätt eventuellt:
½-1 dl gojibär

 

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser för sig.
  2. Sikta i de torra ingredienserna i frö- och vattengelén. Blanda väl.
  3. Forma 6-7 bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
  4. Grädda i 200° C i ca 30 min
  5. Låt bröden svalna innan du skär i dom.

 

 

LCHF - Lågkolhydratkost - glutenfritt - lavkarbo - lavkarbo-bröd - recept - Äggfritt bröd
Instagram myTaste.se
Instagram