piggapeggy

Pyramiderna i Giza

Idag startade vi dagen med en helt outstanding frukost på vårt hotell. Det fanns verkligen allt man kan önska sig och servicen var också mer än man kan önska sig. Det egyptiska folket är nog det trevligaste vi någonsin träffat på och då inte på ett falskt sätt som man kan få en känsla av i vissa Sydeuropeiska länder utan faktiskt ärligt trevliga.
 
Efter frukost hade vi bestämt träff med vår chaufför från igår för att åka direkt till pyramiderna. Vi tog en guide till hjälp som körde runt oss med häst och vagn och berättade allt viktigt för oss och visade oss allt som var sevärt. Vädret var perfekt och luften var klar och på morgonen var det riktigt kyligt (tyckte jag).
Vi var inne i en av pyramiderna och vi gick upp en liten bit på den ena för att bli fotograferade. Förr kunde man klättra hela vägen upp men efter att flera ramlat ner och mist livet förbjöds det. 
 
Efter ett par timmar bland pyramider och sfinxen åkte vi tillbaks till stan och det egyptiska museet som ligger väldigt nära vårt hotell och precis vid tahritorget. Hela det torget är starkt bevakat av tanks och taggtråd i alla hörn så där lär det inte hända så mycket mer tror jag. 
Vi kände oss återigen som de enda européerna i hela Kairo och även idag fick vi frågan om en familj kinde få fotografera oss med sina barn. Museet var otroligt vackert, både som byggnad och med allt innehåll. Det var mumier, gravar, smycken, kläder osv efter flera kungar. Bland annat Tuthankamon.
En av de nio pyramiderna i Giza
Här med en kompis
Sfinxen
Utanför egyptiska museet.
Inuti museet (fotograferat i smyg)
Egypten - Giza - Sfinx - egyptiska museet - kairo - pyramid
Instagram myTaste.se
Instagram