piggapeggy

Goodbye Kairo

Igår kväll upplevde vi en fantastisk solnedgång från vår balkong på 22:e våningen med utsikt över Nilen. Det var skönt att sitta där en stund och ta igen sig efter en hektisk dag. Hotellet vi bodde på hade en otroligt serviceinriktad personal som gjorde sitt yttersta för oss. Speciellt den restaurang där vi åt lunchbuffé. Vi pekade på vad vi tyckte såg gott ut och de olika kockarna tillagade allt åt oss och fast det var buffé kom servitörerna med fat efter fat av läckra rätter och ställde på vårt bord. Vi var nog lite ovanliga gäster som visade tacksamhet. Många av de andra gästerna verkade komma från andra arabiska länder och unga killar från Kuwait och Qatar var där för att gå på diskotek och Kasino hela nätterna. Vi såg bara någon enstaka europé på hotellet och utanför var vi nästan de enda européerna. 
Kairo har ingen trevlig luft utan är oerhört förorenad. Det ligger som ett lock smog över hela staden. Och inomhus är det tyvärr tillåtet att röka nästan överallt så där var inte luften heller så klar. Vi hade dock ett rökfritt rum så där kunde vi kunde andas frisk luft. 
Idag var det väckning klockan 5 för att komma i tid till vårt flyg till Marsa Alam. På flygplatsen var det ganska kaotiskt men två killar hjälpte oss förbi köerna för att få lite dricks och det var värt varenda öre kan jag lova:)
 
 


Instagram myTaste.se
Instagram