piggapeggy

En av världens sju underverk

igår gav vi oss iväg på en 12 timmars utflykt. Jag medger att det kändes långt då jag satte mig i buss-sätet som var konstruerat för mexikanare under 160 cm långa, men trots detta klarade vi dagen bra. Första stoppet var i Valladolid som är en liten stad som till största delen är befolkad av Maya-folk. Vi tittade på stadens katedral och körde sen vidare till ett ställe där Maya-folket säljer sina hantverk. Där jobbade nästan bara unga människor som läst spanska i skolan då de äldre inte kan prata annat än just maya. jag köpte med mig några silversmycken med bland annat mayakalendern på.
Æ
denne Maya-man pratade på sitt språk och utförde lite ritualer.
 
Sen gick färden vidare till det jag länge velat se, nämligen chichen itza som är ett av världens nya sju underverk. Det är en arkeologisk plats med bland annat en pyramid. Den är helt fylld med sten egentligen är den ett tempel. När man stod nedanför "trapporna" och klappade i händerna lär det som en fågel länget upp i de konstruerade hålen. Byggnaden är byggd så att man med hjälp av solen och skuggorna kunde se när det blev en ny årstid. Varje sida har 91 trappsteg (en årstid) som tillsammans med det översta steget blir till 365 som årets dagar. Det var otroligt spännande att lyssna till guiden som också var arkeolog då han visade och berättade om hela denna staden och folket som levde där.  Det som är så fascinerande är att detta folk visste så mycket redan på den tiden och i mitt bakhuvud fanns hela tiden boken "den tolfte planeten" som förklarar mycket med att människan skapats av utomjordiska besökare från planeten Nibiru. Men det är ju en helt annan historia som jag inte ska spåra ur med nu utan jag behåller den inne i mitt huvud:)
 
 
 
mexiko
Instagram myTaste.se 1
Niki

Hej! Långskott härifrån, men boken du skriver om, "den tolfte planeten", det är inte så att det är en bok du har i din ägo? Och i så fall, skulle du kunna tänka dig att sälja den? Min man letar land och rike runt efter den där boken för han vill så gärna läsa den, men det verkar nästintill omöjlig att få tag i. Det hade varit så roligt att få överraska honom med den! Om du mot förmodan har den och kan tänka dig att sälja den, hör gärna av dig! Min mail är dominiquearrborn@hotmail.com

Med vänlig hälsning, Dominique

Instagram