piggapeggy

Cottage Pie på LCHF-vis

Idag har vi haft ännu en vacker sommardag och denna veckan är den enda på hela sommaren då jag och min man är lediga samtidigt så vi passar på att njuta lite extra. Vi har varit ute med båten lite grann men helst stannar vi bara hemma i trädgården och badar i poolen eller bara småpysslar. Idag har vi också fått hit snickare som ska bygga en punschveranda åt oss. Bilder kommer senare när det börjar gå framåt med bygget. 
 
Till kvällen åt vi idag Cottage Pie som också kan kallas Shephards Pie då den innehåller lammkött istället för köttfärs som jag använde. Det blev en god "allt i en form" maträtt som jag är förtjust i. När formen står i ugnen kan man diska undan allt och till slut återstår bara ugnsformen som kan ställas direkt på bordet. Hur smidigt som helst :)
 
Cottage Pie ca 6-8 portioner:
  • ca 800 g köttfärs
  • 100g smör
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul paprika
  • 10 champinjoner
  • 2 msk dijonsenap
  • stark paprikapulver
  • Färsk koriander
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 buljongtärning
  • Tabasco
  • Salt och peppar

Moset

  • 1 blomkålshuvud
  • 100 g smör
  • 2 dl riven ost
  • Salt och peppar

Smält smöret i en stekpanna och stek köttfärs och bryn den. Hacka lök och skiva champinjoner och lägg i köttfärsen. Pressa över vitlöken och lägg till alla andra ingredienser och blanda ihop till köttfärssås. Lägg upp i en ugnsform.
Koka blomkålen mjuk, hälla av vattnet och mixa den slät med mixerstav. Tillsätt smöret. Täck färsen i ugnsformen med moset. Strö över ost på toppen. Hit kan förberedas tom dagen innan. 
Gratinera i ugnen tills toppen fått fin färg, ca 20-30 min.
Servera som den är eller med en sallad.

Cottage Pie - Köttfärs blomkål - LCHF - Lavkarbo-tårta - recept
Instagram myTaste.se
Instagram