piggapeggy

Mustig köttgryta

Jag råkade "ramla" över billigt nötkött i affären häromdagen och bestämde mig för att koka en stor gryta. Det är ju alltid bra att ha lite färdig mat i frysen när det behövs en lunchlåda till jobbet. Och grytor är ju ett säkert val som kan kombineras med många olika tillbehör. Idag serverades den med en sallad.
 
Recept mustig köttgryta:
  • 2 kg nötkött (tex märgpipa eller högrev)
  • 3 gula lökar
  • 1 dl tomatpuré
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk stark paprikapulver
  • 2 msk köttfond (tex kalvfond)
  • 1dl vatten
  • Smör att steka i 
  • Salt och peppar
  • Champinjoner i skivor
  • 1 dl creme fraiche och ev. vispgrädde
 
Gör så här:
Skär köttet i kuber och bryn dem i små omgångar i en gryta. Lägg dem i en skål så länge. 
Då allt kött är brynt, lägg tillbaks allt i grytan tillsammans med allt utom champinjoner, creme fraiche och grädde.
 
Låt det småputtra under lock i 2-3 timmar tills köttet är ordentligt mört. Tillsätt då champinjoner, creme fraiche och grädde och smaka av med mer kryddor. Servera med tex kokta grönsaker eller en grönsallad.
 
 
 
 
 
 
 
 
LCHF - recept
Instagram myTaste.se 1
felicia

ser gott ut :)

Instagram