piggapeggy

Kesoplättar till lunch

Min dotter ska lämna oss i morgon efter att ha bott hemma i sommar och så här sista dagen vill man ju njuta lite extra.  Eftersom hon är väldigt förtjust i kesoplättar lagade jag till det åt oss till lunch. Till plättarna hade vi vispgrädde och så mixade jag några jordgubbar och sötade dem med lite stevia.
Kesoplättar är fantastiskt gott om man steker dem ordentligt i mycket kokosfett. Då blir de härligt gyllenbruna och frasiga.
 
Kesoplättar ca 3-4 st (1 portion):
  • 1 ägg
  • 125 g keso (1/2 liten burk)
  • 0,75  msk fiberhusk
  • En nypa salt.

Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund, klicka ut i panna med kokosfett. Jag tycker personligen att det är gott när de smakar kokos men annars kan man välja smaklöst kokosfett eller smör.

Stek på ganska svag värme en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.
Jag gör så här att jag klickar ut 3-4 plättar i medelstark värme och låter dem få yta undertill, sedan vänder jag dem och plattar ut dem med stekspaden, sedan vänder jag dem några gånger till så de är gyllengula och krispiga!

Receptet har jag lånat ifrån http://56kilo.se

 

 
LCHF - lavkarbo - recept
Instagram myTaste.se
Instagram